fbpx Press "Enter" to skip to content

Rețeta rapidă de chec pufos cu caise – O sa iti lase musafirii uimiti !

O prăjitură delicioasă, fină și aromată cu caise. Profitați din plin de aceste fructe gustoase!

INGREDIENTE:

-230 gr de făină;

-130-150 gr de zahăr;

-2 ouă;

-15 gr de praf de copt;

-250 gr de ricotta sau smântână fermentată densă;

-100 gr de unt;

-8-10 caise;

-2 prize de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Combinați făina cernută cu sare și praf de copt.

2.Pasați untul moale și zahărul cu o furculiță, apoi adăugați ouăle și bateți ușor cu telul.

3.Adăugați ricotta, eventual smântâna, și mai amestecați o dată compoziția, până devine pufoasă și cremoasă.

4.Încorporați amestecul de făină în câteva etape. Aluatul final trebuie să fie moale și frumos.

3.Adăugați ricotta, eventual smântâna, și mai amestecați o dată compoziția, până devine pufoasă și cremoasă.

4.Încorporați amestecul de făină în câteva etape. Aluatul final trebuie să fie moale și frumos.

5.Tapetați baza formei (28*19 cm) cu hârtie de copt, transferați aluatul și îl repartizați uniform cu lingura.

6.Așezați jumătățile de caise (fără sâmburi) cu tăietura în jos, adâncindu-le ușor în aluat.

7.Coaceți checul la cuptorul preîncins până la 180°С timp de 35 de minute, apoi îl lăsați în cuptorul oprit încă timp de 10 minute.

8.Presărați checul cu zahăr pudră și e gata de a fi servit.

Aluatul este moale și are o texctură pufoasă. Iar gustul este nemaipomenit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!