MEDIA

Prăjitură cu brânză și afine – Un desert minunat, fin, aerat și aromat

Vă prezentăm o rețetă de budincă delicioasă cu brânză de vaci și afine. Deoarece acesta este un desert dietetic, vom evita folosirea brânzei da casă. Obțineți o budincă deosebit de fină, aerată, aromată și savuroasă, ce poate fi servită chiar și seara. Este un desert perfect pentru copii, deoarece este dulce și sănătos.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g brânză de vaci cremoasă
  • 190 g de iaurt degresat
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de griș
  • 3 linguri de făină
  • 1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)
  • 2 ouă
  • zahăr pudră
  • jum. de linguriță praf de copt

Cum se prepară?

Bateți ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie si adăugați brânza și iaurtul, amestecați până obțineți o masă omogenă.
Treptat, adăugați grișul, făina, praful de copt și amestecați cu o lingură mai adăugați afinele și iarăși amestecați.
Tapetați o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnați în aceasta aluatul. Dacă folosiți o formă de silicon, ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțin griș.
Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.
Scoateți forma din cuptor. Acoperiți-o cu o farfurie și răsturnați-o. Îndepărtați hârtia de copt si decorați cu afine sau zahăr pudră.

Notă: Dacă doriți un desert mai dietetic, puteți să nu adăugați zahăr. Chiar dacă veți folosi zahărul, valoarea energetică pentru 100 g de produs nu va depăși 130 kcal.

Poftă bună!