MEDIA

Rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem care ți se topesc în gură

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 150g unt rece (80% grăsime)
  • 500g făină
  • 2 ouă
  • 150ml lapte
  • 80g zahăr
  • 7g drojdie
  • 1 borcan de gem după preferință pentru umplutură

Modul de preparare:

Se încălzește laptele, iar mai apoi se adaugă drojdia alături de o linguriță cu zahăr, se acoperă totul cu un prosop ș se lasă la crescut timp de 5-10 minute. Se ia un bol cât mai adânc în care se cerne făina și se adaugă laptele cu drojdia. Peste făină se adaugă untul rece dat prin răzătoare și se amestecă bine, bine cu făina până aluatul devine firimituri.
Separat, într-un bol, se mixează ouăle cu zahăr până când compoziția devine pufoasă. Ouăle se adaugă peste făină și se frământă bine aluatul, până când devine elastic.

Adăugați făină pe blatul pe care lucrați, iar cu ajutorul sucitorului se întinde aluatul într-un cerc cu o grosime de aproximativ 0.5cm, aluat care se taie în triunghiuri. Se unge aluatul cu ce gem preferați și se rulează cornulețele. Produsul obținut se așează într-o tavă tapetată cu făină de copt, dar nu înainte să le ungeți cu gălbenuș și cu lapte. Se adaugă într-un cuptor preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute.