REȚETE

Cum să impiedici o răceală de la primele semne – Tratamentul care face minuni

Deși creează disconfort și uneori absențe de la serviciu sau de la școală, răcelile sunt folositoare.

Toate acele simptome neplăcute – febră, tuse, nas înfundat, secreții nazale, strănut și dureri în gât – sunt reacții de apărare sau de luptă cu boala. Ele au un rol important în imunitate.

Simptomele de răceală ajută imunitatea
Mucusul ajută la eliminarea virusurilor și a bacteriilor moarte. Tusea ajută la mutarea infecției din plămâni. Strănutul curăță căile respiratorii de iritanți și agenți care provoacă alergii. Febra este modul prin care corpul încearcă să elimine infecția.

Medicamentele împiedică organismul să lupte cu răceala

Răcelile trec de la sine, cu sau fără medicamente. Medicamentele pot doar suprima simptomele, scurtând eventual cu câteva zile durata răcelii. În schimb, vin la pachet cu o serie de efecte secundare. Mai mult decât atât, nu este bine să suprimăm simptomele de răceală cu medicamente deoarece ele inhibă mecanismele de apărare ale corpului.

Cu alte cuvinte, medicamentele împiedică organismul să lupte împotriva bolii și să își creeze imunitate împotriva patogenilor cauzatori. Nici febra nu trebuie suprimată, deoarece ea este un răspuns de adaptare protector care trebuie lăsată să își îndeplinească misiunea. Doar febra ușoară poate fi lăsată să își urmeze cursul firesc, nu și febra foarte mare, periculoasă. Temperatura crescută a corpului poate fi redusă prin metode naturale, așa-zisele leacuri băbești, precum comprese reci, frecții sau împachetări cu oțet.