REȚETE

În atenția fumătorilor (și nu numai!) – Cojile de nucă curăță plămânii, vă ajută să îndepărtați tartrul și vindecă gingiile sângerânde – Rețete și tratamente naturiste cu coji de nucă, în partea a doua!

Este perioada când se “bat” nucile, NU mai aruncați cojile, dragii mei!
Ceaiul din coji de nucă este recomandat în special fumătorilor, dar poate fi folosit și de nefumători, întrucât va avea un efect benefic asupra întregului organism.

Pentru fumători, aveți nevoie de coaja de la 3-4 nuci și 400 de ml de apă. Se pune într-un ibric apa, apoi se adaugă cojile de la nucă spălate. Se fierbe conținutul până când acesta scade la 200 de ml.

Va fi foarte ușor de măsurat dacă vei aveți un ibric cu gradație.
După ce apa a scăzut la 200 de ml, se oprește focul și se lasă să se răcească. Acesta se consuma rece.

Consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de 30 de zile, acest remediu va avea un efect uimitor asupra plămânilor, reușind să elimine substanțele nocive acumulate în timp prin intermediul fumatului.

Dacă nu vă place gustul îl puteți îndulci cu un pic de miere. Totodata acest amestec va elimina și blocajele arterelor, îmbunătățind fluxul de sânge ceea ce va duce la îmbunatățirea funcționării inimii, știind mai ales faptul că micșorarea arterelor este adeseori un semn al otrăvirii cronice cu nicotină.

Este indicat să nu opriți consumul acestui “ceai” după cele 30 de zile, deoarece el contribuie în timp la reglarea tensiunii și la eliminarea anginei pectorale❗️

Înlăturarea plăcii dentare și a tartrului

Când este în faza incipientă, placa dentară poate fi înlăturată și acasă!
Rețetă eficientă împotriva tartrului:
  • 30 de gr. de coji de nucă și o cană cu apă
Mod de preparare:
  • Puneți cojile de nuci spălate, într-o oală.
  • Se adaugă apa și se pune amestecul pe aragaz.
  • Se fierbe timp de 15 minute.
  • Se lasă să se răcească.
  • Se înmoaie periuța de dinți în amestecul rezultat și se spală dinții, timp de 5 minute.
Se face această procedură dimineața, prânz și seara.
Mai mult decât atât, acest remediu este, de asemenea, util în sângerarea gingiilor, ajutând la vindecarea inflamației.
In plus, rețineți că trebuie să acordați o atenție deosebită igienei orale!

Alte beneficii:

  • Remediu împotriva tusei
Ceaiul din coji de nuci poate calma tusea. O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
  • Tratează ulcerul
Pentru a trata ulcerul este bine să faci un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică. Totodată, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer să ia câteva linguriţe din acest ceai.
  • Sursă de calciu
Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid.
  • Pe lângă tratamentele oferite de cojile de nuci pentru consum intern, acestea pot fi folosite şi pentru tratamente externe.
Se pot face frecţii uşoare sau să se aplice comprese din coajă de nucă verde în zonele cu varice.