REȚETE

Ruladă din carne tocată, umplută cu ouă și ceapă – o mâncare gustoasă și hrănitoare

Astazi va recomand o reteta de rulada gustoasa si hranitoare. Cu o astfel de rulada poti impresiona orice oaspete. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente:

1 kg carne tocata (la alegere)
1 ou, sare
Condimente (dupa gust)
Ingrediente pentru umplutura:
4 oua
3 cepe, 1 ceapa verde, patrunjel
Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:

Punem carnea tocata intr-un castron. Indiferent ca folosim carne de vita, porc sau pui, ar fi bine sa o tocam noi acasa, pentru ca este mult mai gustoasa decat cea cumparata din magazin. Adaugam un ou, sare si condimente. Amestecam bine.

Pregatim umplutura. Fierbem ouale, le lasam putin sa se raceasca, apoi le curatam de coaja. Le taiem cat mai marunt.

Curatam ceapa, o tocam marunt si o prajim in ulei fierbinte. Adaugam ceapa prajita la oul maruntit. De asemenea, adaugam ceapa verde si patrunjel tocat marunt.

Intindem o folie alimentara pe blatul de lucru. O ungem cu ulei si asezam deasupra carnea tocata. Intindem carnea tocata intr-o foaie dreptunghiulara. Punem umplutura deasupra si o intindem uniform.

Ajutandu-ne de folie, rulam carnea umpluta astfel incat sa obtinem o rulada. Punem rulada intr-o tava de copt si o bagam in cuptor. Coacem rulada timp de 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verificam rulada din cand in cand. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O taiem apoi in felii si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!