REȚETE

Plăcintă cu mere – un desert fin, gustos, aromat și ușor de preparat

Daca iti plac placintele cu mere, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta. Este foare simpla, iar placinta iese delicioasa si aromata. Am explicat reteta pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 5 mere, 100 gr unt topit
  • 2 oua, 250 gr zahar, 100 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat, 100 gr faina de grau
  • Suc de lamaie (pentru stropit merele), jumatate pliculet praf de copt

In plus:

  • Unt si faina de grau (pentru uns tava)
  • Zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja, le taiem in doua si le indepartam cotorul cu seminte. Taiem apoi merele in felii foarte subtiri si le stropim cu suc de lamaie, pentru a nu se innegri.

Intr-un bol incapator cernem faina de grau cu praful de copt. Adaugam untul topit, ouale, cele doua tipuri de zahar si laptele. Amestecam incet, cu un tel, astfel incat sa obtinem un aluat gros si neted.

Adaugam feliile de mar in aluat. Turnam apoi aluatul intr-o tava rotunda de tort, unsa cu unt si presarata cu faina.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verificam placinta din cand in cand. O lasam in cuptor pana se rumeneste.

Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Inainte de servire, presaram zahar pudra deasupra. Pofta buna si spor la gatit! Placinta cu mere poate fi servita si cu o lingura de inghetata de vanilie. Este delicioasa!