REȚETE

Triunghi tavalit, o prajitura foarte gustoasa care iti va lasa invitatii fara cuvinte

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.

Incepem prin a sparge cele 4 oua intr-un castron incapator. Ouale pot fi luate direct din frigider sau la temperatura camerei, nu are importanta. Peste ele adaugam zaharul, zaharul vanilat si zaharul cu aroma de rom. Daca preferati esente in detrimentul pliculetelor, atunci il inlocuiti cu zahar normal. Punem si un praf de sare, si mixam. Dupa vreo 2-3 minute compozitia se va albi si va deveni foarte spumoasa. Adaugam uleiul si laptele. Mai mixam putin. Apoi punem toata faina odata, praful de copt, si fulgii de cocos. Amestecam totul cu mixerul .

Ungem o tava de 20X30 cm cu unt. In ea turnam compozitia. Nivelam si dam la cuptor.

Se coace la 190 grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute sau pana ce devine rumena si scobitoarea introdusa in centru iese curata. Lasam sa se raceasca.

Intre timp facem sosul de ciocolata. Intr-o craticioara amestecam zaharul si cacaua. Adaugam cate putin lapte pana obtinem o crema omogena, apoi il turnam pe tot. Punem pe foc.

Cand da in fiert punem ciocolata si mai fierbem 2 minute amestecand continuu. Il dam deoparte sa se raceasca.

Indepartam marginile prajiturii care sunt putin mai tari. Taiem prajitura in patrate. Fiecare patrat il taiem in doua pe diagonala si obtinem un triunghi. Partile taiate ale triunghiului le inmuiem in sos de ciocolata. Puteti sa il bagati si cu totul in sos daca va e mai usor, dar partile taiate absorb mai bine.

Urmatorul pas este sa tavalim triunghiul prin fulgi de nuca de cocos.

Ca sa arate mai bine la servit taiati triungiurile in doua pe grosime. Desigur acesta este strict optional.

S-aveti pofta!

Ingrediente prajitura:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 plicuri de zahar cu aroma de rom
  • 60 g cocos
  • 100 ml lapte gras
  • 100 ml ulei
  • 280 g faina
  • 7-8 g praf de copt
  • Sare
  • Si unt pentru uns tava

Pentru sosul de ciocolata:

  • 250 ml lapte
  • 20 g cacao
  • 75 g zahar
  • 100 g ciocolata cu 45% cacao
  • Si aproximativ 200 g fulgi de cocos- acestia sunt pentru tavalit