REȚETE

Sfecla rosie ajuta impotriva cancerului, problemelor cardiace si ajuta ficatul – Vezi toate beneficiile si cum trebuie sa o prepari

Această băutură naturală este extrem de benefică pentru curățarea ficatului de toxine, dar și de grăsimile acumulate la nivelul acestuia.
Ingrediente: – 1 sfeclă mare, – sucul de la 2 lămâi, – 2 căni de apă plată (500 ml)

Mod de preparare:
Spălam bine sfecla, o tăiem în bucăți cât să intre în blender, adaugăm zeama celor două lămâi și cele două căni de apă. Procesăm ingredientele timp de 4 minute și turnăm amestecul într-un vas de metal, după care îl vom pune la fiert pentru 10 minute.

Îl lăsăm la răcit pentru încă 20 de minute și îl putem consuma dimineața, pe stomacul gol

Care sunt beneficiile sfeclei rosii?

Alimentul reprezinta o sursa importanta de vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic si antioxidanti. Este o planta sanatoasa, cu continut de peste 90% apa, este bogata in substante vegetale care ajuta la eliminarea grasimilor si acid glutamic, care ajuta la stimularea sistemului nervos.

Cu ce afectiuni lupta sfecla rosie?

Varice. Sfecla rosie este un remediu foarte bun contra varicelor si pentru prevenirea acestora. Pigmentii din aceasta ajuta la mentinerea elasticitatii si a sanatatii vaselor de sânge.

Boala canceroasa. Antioxidantii din sfecla sunt benefice pentru prevenirea leucemiei, a cancerului pulmonar, colo-reclal, gastric. Cel mai eficient este sa consumati sfecla cruda sau in sucuri naturale. Totodata, radacina plantei este benefica pentru prevenirea cancerului de sân.

Parodontoza. Consumul de sfecla rosie si masajul in zona gingiilor ajuta la prezenirea si oprirea din evolutiei a parodontozei.

Anemia. Sfecla rosie este bogata in fier, magneziu si vitamina B2, stimulând procesul de formare a globulelor rosii si fiind un puternic luptator impotriva anemiei. O jumatate de pahar de suc de sfecla pe zi scade cu pâna la 20% tensiunea arteriala.

Afectiuni hepatice. Sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celular, protejeaza celulele hepatice si ajuta la regenerarea lor.

Probleme cardiace. Datorita continutului de potasiu si fier, sfecla rosie regleaza tensiunea arteriala si asigura buna functionare a musculaturii cordului.