REȚETE

Ceaiul de aloe vera – Beneficiile pentru organism sunt uimitoare, vezi cum trebuie sa-l prepari

Aloe vera este o planta cu beneficii si utilizari multiple atat in medicina, cat si in cosmetica. Contine mai mult de 75 de substante active si este recunoscuta pentru efectul benefic in sustinerea sistemului imunitar, ameliorarea sindromului de colon iritabil sau calmarea arsurilor si iritatiilor.

Beneficiile aloe vera asupra sistemului imunitar: Aloe vera functioneaza ca un adevarat tonic pentru sistemul imunitar, avand un rol important in activarea raspunsului sistemului imunitar al organismului precum si in intarirea inumitatii in general. Acest efect se datoreaza atat vitamintelor si mineralelor din componenta plantei, cat si unor substante precum acemannanul si alprogenul.

Beneficiile aloe vera pentru sanatatea cavitatii bucale: In ultimii ani, cercetatorii au descoperit ca produsele pentru igiena dentara pe baza de aloe vera contin substante antiseptice, ce ajuta la eliberarea cavitatii bucale de bacterii si alti agenti patogeni, dar au si un efect pozitiv in prevenirea afectiunilor gingivale. Toate efectele cunoscute ale aloe vera, precum cel antiinflamator, analgezic, antiseptic – sunt de mare ajutor in mentinerea sanatatii orale.

Aloe vera si imbunatatirea memoriei: Aloe vera contribuie la imbunatatirea functiei cerebrale si cognitive. Un studiu publicat in 2013 arata ca aceasta planta a imbunatatit memoria soarecilor de laborator.

Beneficiile aloe vera asupra aparatului digestiv: Aloe vera contine enzime care ajuta la descopunerea grasimilor si zaharurilor, ajutand in felul acesta procesul de digestie. Totodata, aloe vera ajuta la ameliorarea iritatiilor (ulceratiilor) din stomac si intestine, iar sucul de aloe vera are efecte pozitive in cazul celor care sufera de sindromul colonului iritabil.

Aloe vera, un ajutor in constipatie – Efectul laxativ cunoscut al acestei plante se datoreaza in mod special antrachionelor, substante purgative, care ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Aloe vera si beneficiile pentru protejarea sau refacerea pielii: Gelul din frunzele de aloe vera se foloseste de sute de ani pentru rolul sau hidratant si pentru faptul ca favorizeaza vindecarea pielii. Totodata, substantele active din planta incetinesc schimbarile degenerative ale pielii si stimuleaza productia de colagen si de elastina, care ajuta la vindecarea si refacerea pielii. Aceste actiuni, recomanda aloe vera drept un element benefic in: Ameliorarea arsurilor – Un studiu realizat in 2007 a evidentiat faptul ca utilizarea gelului de aloe vera a ajutat la accelerarea procesului de vindecare pacientilor cu arsuri ale pielii.

Calmarea iritatiilor – Actiune antiseptica, antiiritanta si hidratanta a gelului din aloe vera face din aceasta planta un adjuvant in calmarea iritatiilor pielii.

Protectia impotriva razelor UV – Aloe vera ajuta la calmarea arsurilor solare, fiind in acelasi timp si o planta care contracareaza imbatranirea pielii, o consecinta a expunerii la razele UV

Protectia pielii in timpul tratamentelor cu radiatii – Un studiu clinic din 2013 a aratat efectele pozitive ale aloe vera asupra pacientilor care au urmat tratamente cu radiatii. Aloe vera a ajutat la ameliorarea dermatitei survenita in urma tratamentelor cu radiatii.