REȚETE

Ceaiul de sâmburi de măsline te poate scăpa de diabet – Vezi cum il poti prepara

După ce vei citi articolul nu vei mai mai arunca sâmburii de măsline, pentru că o să afli cât de preţioşi sunt pentru sănătatea ta.

Aceşti sâmburi sunt mai buni pentru organism decât ne putem imagina, oferă o întreagă listă de avantaje pentru sănătatea noastră.

Iată câteva beneficii ale acestor sâmburi:

Dacă mâncăm măslinele cu tot cu sâmburi, aceştia îţi vor regla tractul digestiv, în cazul când pielea îşi va pierde din prospețime, puteţi apela la pudra produsă din sâmburii de măsline, consumând-o în amestec cu apă caldă şi obligatoriu pe stomacul gol.

Praful de sâmburi de măsline mai poate fi folosit pentru prepararea măştilor faciale sau corporale, ajutând la detoxifierea pielii pe care o revitalizează, eliminând în acelaşi timp impurităţile. Tot această pudră te ajută în problemele digestive, un amestec de 200 g. de sâmburi zdrobiţi oferă bune rezultate şi în cazul diabetului, scăzând nivelul glicemiei, în timp.

Ceaiul de sâmburi de măsline te poate scăpa de diabet, dacă este consumat zilnic. Vom lua 200 de sâmburi de măsline şi îi vom usca, de preferat, la soare. După 3 săptămâni, aceştia se sparg într-o piuă, apoi se râşnesc până obţinem o pulbere fină.

Punem o cană de apă la fiert, pe care o fierbem la foc mic cca. 10 minute. În apa fiartă se pune o linguriţă de praf din sâmburi de măsline şi se bea. Asta se va face doar dimineaţa şi se va consuma în etape până la ora prânzului, iar între aceste reprize se va consuma şi o linguriţă de ulei de măsline.

Acest procedeu se va aplica zilnic, până la epuizarea prafului, apoi se va repeta după 6 luni