REȚETE

Siropul de varza este foarte bun iarna, calmeaza frisoanele

Frisoane – se referă la senzația de frig excesiv, fără o cauză aparentă. Frisoanele pot avea loc și după ce mușchii unei persoane se contractă în mod repetat. Ele pot fi însoțite și de febră, de paliditate sau de tremurat.

Frisoanele pot fi constante – fiecare episod poate dura chiar mai mult de o oră, sau pot fi periodice și să dureze doar câteva minute. Unele persoane au frisoane și după ce au stat mai mult timp într-un mediu rece și chiar dacă se învelesc cu ceva continuă să tremure.

Frisoanele pot indica și semnele unei infecții bacteriene sau virală care e însoțită și de febră. De cele mai multe ori, ele sunt simptome ale unor boli precum gripa, meningita, sinuzita, penumonia, infecții ale tractului urinar sau chiar și malarie.

Frisoane. Simptome: contracţia involuntară, ritmică a musculaturii, ducând la apariţia unor tremurători care cuprind, treptat, tot corpul, contrastând cu temperatura lui ridicată; se asociază cu clănţănitul dinţilor, cu aşa-numita „piele de găină’ şi cu senzaţia puternică de frig; durează câteva secunde, minute sau ore cât ţine frisonul, respiraţia este scurtă, sacadată, faţa este palidă, pulsul este slab şi rapid
Frisoane. Cauze: boli infecto-contagioase, gripă, viroză, pneumonii, malarie
Tratament pentru frisoane: Primul gest: verificarea temperaturii corpului şi scăderea ei, folosind medicamente antitermice (vezi şi Remedii naturiste); te adresezi medicului

Gălbenele: infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute (se acoperă vasul), se consumă 3-4 căni pe zi, timp de 7 zile
Sirop din varză roşie: 500 ml de suc de varză roşie, obţinut prin stoarcere în storcătorul de fructe, 3 g de şofran, 500 g de miere, 100 ml de suc de cătină albă; sucul de varză, sucul de cătină şi şofranul se toarnă într-un vas care se aşază pe o baie de apă fierbinte, se amestecă şi se încălzeşte până la 38 grade C, după care se dă deoparte şi se adaugă mierea de albine; se mestecă, în continuare, aproximativ 10 minute; din siropul astfel obţinut se consumă câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, până când se termină toată cantitatea
se prepară numai la nevoie (trebuie consumat proaspăt)

Levănţică: infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează timp de 15 minute, se îndulceşte cu miere de albine şi se consumă 2-3 căni maximum pe zi, timp de 7 zile