REȚETE

Asa faci cel mai bun drob de casă pentru Crăciun – Rețetă tradițională

Pentru cei ce nu mănâncă preparate din miel, dar își doresc să servească un drob ca aperitiv de Craciun, vă propun o rețetă de drob cu carne de porc. Dacă anul trecut de Craciun am preparat o rețetă de stufat de miel, acum am hotărât să încerc un drob de porc pentru că nu am găsit organe de miel în supermarket. De asemenea, praporul folosit în mod uzual pentru învelirea drobului l-am înlocuit cu pesmet cu care am tapetat tava și pe care l-am presărat și deasupra drobului. Eu am cumpărat o cantitate mare de organe și carne de porc și mi-au ieșit 2 bucăți de drob, însă puteți înjumătăți cantitățile pentru a obține un singur drob.

Pregătirea rinichilor de porc: Pregătirea rinichilor de porc este probabil cea mai dificilă parte a rețetei de drob de porc. Puteți să renunțați la rinichi și să adăugați mai multe inimi sau sau carne dacă vi se pare prea complex. E adevărat că rinichii de porc sunt niște organe mai pretențioase care necesită o pregătire prealabilă înainte de a fi folosiți și va fi nevoie să îi pregătiți cu 1 zi înainte de a începe să faceți drobul. Datorită rolului lor de eliminare a toxinelor, rinichii sunt niște organe care preparate necorespunzător pot menține un miros și un gust neplăcut, de aceea înainte de a fi folosiți, ei se spală bine, se taie în două și se țin în apă rece cu oțet (1 lingură de oțet la fiecare litru de apă). Apa trebuie să acopere rinichii și trebuie schimbată de cel puțin 2 ori. Este nevoie ca rinichii să stea câte 1-2 ore în fiecare tranșă de apă cu oțet.

Cum se prepară drobul: Deși mulți ar putea crede că drobul este o rețetă complicată și greu de realizat, realitatea este că nu e nevoie decât de puțină atenție și răbdare pentru a obține un drob delicios. În 4 oale diferite se fierb organele și carnea, limba de porc și inimile se fierb împreună. La fierberea organelor se adaugă și puțină sare. Primii care se vor fierbe sunt rinichi, care se și micșorează semnificativ în urma fierberii, apoi va fi gata carnea (dacă este tăiată cubulețe în prealabil), ficatul și apoi organele mai musculoase: limba și inimile de porc.