REȚETE

Treateaza sinuzita in mod natural – Efectele se văd imediat

Tratament naturist pentru sinuzită. Când membrană mucoasa se inflamează, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas şi gât, determinând durere şi presiune în sinusuri. Dacă nu eşti adeptul îndopării cu medicamente şi suferi de sinuzită, remedii naturiste găseşti în orice plafar sau farmacie de profil.

Diferenţa dintre răceală şi sinuzita constă în faptul că simptomele ce însoţesc răceala, incluzând nasul înfundat, încep să se amelioreze după 5-7 zile. În schimb, simptomele atribuite sinuzitelor durează mai mult şi se agravează după 7 zile. De regulă, această boală apare că urmare a unei răceli, dar poate avea şi alte cauze precum rinită alergică, polipii nazali, corpi străini sau deviaţia de sept, toate acestea putând obstrucționa pasajul nazal. Există, pentru sinuzită, remedii naturiste foarte eficiente, care te ajută să vindeci boala, nu doar să suprimi simptomele, aşa cum fac medicamentele clasice.

Tratament naturist pentru sinuzită. Echinacea – Oamenii de ştiinţă au demonstrat că echinacea este un imunostimulent capabil să accelereze vindecarea infecţiilor bacteriene, fungice şi virale. Este important să începeţi administrarea preparatelor din echinacea încă de la primele semne ale bolii. Dacă aveţi sinuzită, remedii naturiste pe baza de echinaceea găsiţi foarte multe. Infuzati 1 g rădăcina sau părţi aeriene uscate de plantă şi beţi zilnic câte 4-5 ceşti din acest ceai. Dacă optaţi pentru capsule sau comprimate de echinacea, administraţi-va echivalentul unui gram de plantă de 3 ori pe zi.

Tratament naturist pentru sinuzită. Genţiană – Există, pentru sinuzită, remedii naturiste ca genţiana. Această este o plantă care conţine 2 substanţe active: berberina şi hidrastina. Cercetările au demonstrat că berberina are o activitate antibiotică cu spectru larg împotriva mai multor specii de bacterii. Ea uşurează inflamatia mucoasei nazale şi a celei bucale. În caz de sinuzită, spălăturile nazale efectuate de 3 – 4 ori pe zi cu 12 ml tinctura de genţiană amestecată cu puţină apă sunt eficiente împotriva reducerii intensităţii simptomelor.

Tratament naturist pentru sinuzită. Eucaliptul şi menta – E bine să folosești, dacă suferi de sinuzită, remedii naturiste pe baza de eucalipt şi mentă, încă de la primele simptome, pentru o acţiune rapidă şi eficientă. Pentru a te vindeca, frictioneaza fruntea şi tâmplele cu ulei esenţial de eucalipt sau de mentă. La fel de eficient este şi ceaiul de mentă. Însă aceste remedii nu sunt însă recomandate copiilor sub 6 ani întrucât pot declanşa bronhospasm (contracţia bronhiilor, care face dificilă respiraţia).

Tratament naturist pentru sinuzită. Hrean – În caz de sinuzită, remedii foarte eficiente sunt cele pe baza de hrean. Dat pe răzătoare, acesta poate fi folosit şi în combinaţie cu rădăcina de Untul Pământului. Se pun într-un tifon şi se aşază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare şi de eliminare pe cale nazală a secretiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.

Tratament naturist pentru sinuzită. Usturoi – Sunt foarte accesibile, în caz de sinuzită, remedii naturiste pe bază de usturoi. Acesta este foarte eficient pentru că are efect antibacterian: peste un căţel de usturoi zdrobit se pun patru linguriţe de apă şi cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară. Usturoiul poate fi consumat direct în alimentaţie – 4 căţei de usturoi zilnic sau sub formă de tinctura – intre 2 și 4 ml, administrată de 3 ori pe zi. Tratament naturist pentru sinuzită. Ardeiul iute este eficient în cazul rinitelor şi sinuzitelor şi se recomandă consumarea lui timp de două săptămâni. Se poate face şi cataplasmă pe frunte cu tinctura de ardei iute diluată cu puţină apă.