REȚETE

Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale prunelor uscate

Aceste minunate şi gustoase fructe deshidratate, în mod natural şi nu forţat, au atât de multe beneficii pentru organismul tău, încât o să îţi pară rău că le-ai ignorat atât de mult timp. Ele sunt foarte gustoase, mâncate ca atare dar şi în diverse combinaţii.
Prunele uscate au o mare cantitate de antioxidanţi, dar sunt şi o sursă bogată de vitamine A, B, C dar şi de minerale potasiu, seleniu, magneziu şi fier iar în plus va elimina senzaţia de foame, datorită dozei mari de fibre pe care o conferă organismului.

Iată câteva din beneficiile consumului de prune uscate: – te ajută să ai oase mai puternice, dacă vei consuma regulat prune uscate, ele vor scădea densitatea osoasă cca. 3-5 % pe an. – încetinesc îmbătrânirea pielii, asta se datorează tot faptului că au un conţinut bogat de antioxidanţi, contribuind semnificativ la producerea colagenului, substanţa responsabilă în menţinerea elasticităţi optime ale pielii.

– îmbunătăţesc digestia, consumând în mod regulat prune uscate, vei îmbunătăţi digestia, dar te va ajuta să şi slăbeşti, deoarece îţi conferă o stare de saţietate, dar nu trebuie consumate în exces, riscăm să ne îngrăşam datorită conţinutului ridicat de calorii şi zahăr pe care le conţin. – întăresc imunitatea, datorită multitudinii de vitamine şi minerale pe care le conţin, prunele uscate te va ajuta să ai o imunitate ridicată, va echilibra glicemia şi în plus vor scade colesterolul rău.

– pot preveni diabetul de tip 2 datorită fibrelor solubile, însă dacă ai deja acest tip de diabet trebuie să cunoşti faptul că nu mai este recomandat consumul lor.