REȚETE

Ceapă macerată în ulei de măsline – Remediu naturist mediteraneean care face minuni asupra sanatatii

Reţetele naturiste mediteraneene pătrund serios şi pe continent, cucerindu-ne prin simplitate şi eficienţă, bazate foarte mult pe renumitul ulei de măsline extravirgin, aceste reţete au un real succes în tratarea multor afecţiuni. Se cunoaşte faptul că uleiul de măsline este cea mai bogată sursă de grăsimi monosaturate, iar din acest motiv este componentul principal în remediile naturiste, dietele şi bucătăria mediteraneeană.

Datorită compusului său de acizi graşi monosaturaţi, cât şi conţinutului de antioxidanţi, uleiul de măsline previne apariţia bolilor cardiovasculare prin scăderea colesterolului, el fiind foarte bine tolerat de stomac, acesta prevenind apariţia gastritei, a ulcerului duodenal şi stimulează secreţia bilei şi a hormonilor, previne apariţia calculilor biliari.

Remediul naturist din acest articol este compus din două ingrediente, şi anume: ceapă şi ulei de măsline. Combinaţia uluitoare dintre uleiul de măsline şi ceapă are efecte incredibile asupra tulburărilor metabolice, obezitate, depresie, diabet şi hipertensiune arterială.

CUM PREPARĂM : Curăţăm 2 cepe mari, după care le tocăm cât de mărunt putem, punem ceapa tocată într-un borcan din sticlă, peste care turnăm 250 ml. de ulei de măsline, punem capacul borcanului şi vom lăsa la macerat timp de 7 zile, timp în care agităm borcanul zilnic. După cele 7 zile, deschidem borcanul, filtrăm uleiul pe care îl vom păstra într-un recipient, pe care îl vom putea închide ermetic.

Se vor administra 3 linguriţe pe zi, după cele trei mese principale. Ceapa rezultată în urma filtrării o putem consuma ca atare sau în combinaţii la salate cu verdeţuri, în niciun caz aruncată.