REȚETE

Ceaiul de Coada Soricelului intareste sistemul imunitar, regleaza tensiunea arteriala si previne artrita

Folosind ceai de coada soricelului fortifici sistemul imunitar si reglezi tensiunea arteriala. Ceaiul de coada soricelului este util in atenuarea hemoragiilor si a multor infectii. Imbunatateste circulatia sanguina, digestia si are puternice proprietăţi antiinflamatoare, scrie frunza-verde.ro.

Numele ştiinţific al acestei plante are origini legendare. Faimosul călcâi al lui Ahile se spune că a fost vindecat după ce pe el s-a aplicat coada soricelului.
Beneficiile ceaiului de coada soricelului sunt recunoscute în istoria medicinii tradiţionale. Ceaiul de coada soricelului este tonic şi ajută la eliminarea toxinelor. În acest articol vă prezentăm câteva din beneficiile acestui ceai.

Cum se prepară ceai de coada soricelului

Se infuzează o linguriţă de plantă uscată într-o cană de apă fierbinte timp de 10 minute. Se poate bea îndulcit cu miere dupa ce se mai raceste, iar pentru mai multă savoare se poate adăuga o felie de lamaie.

Ceai de coada soricelului – Beneficii

Astringent

Ceaiul de coada şoricelului are proprietăţi astringente ce ajută la tratarea secreţiilor nazale, sau a lăcrimării ochilor cauzate de mucegaiuri, polen sau praf. Împotriva răcelilor, gripei şi a febrei,ceaiul de coada soricelului favorizează transpiraţia şi duce la scăderea temperaturii. De asemenea este util în tratarea unor infectii uşoare.

Previne artrita reumatoidă

Circulatia sanguina este îmbunătăţită cu ceai de coada soricelului. El ajută la eliminarea acidului uric de la nivelul articulatiilor şi muşchilor şi ajută la o mai bună oxigenare a corpului. Coada soricelului este un bun diaforetic şi diuretic şi ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi urină. Aceste efecte duc la prevenirea apariţiei problemelor reumatice şi articulare.

Fortifica sistemul imunitar

Unul din beneficiile tradiţionale ale acestui ceai este acela de a opri apariţia răcelii. De aceea el trebuie băut încă de la apariţia primelor simptome. Este eficient în infecţiile urinare, dizenterie, inflamaţii ale căilor respiratorii, dar creşte şi rezistenţa organismului la apariţia altor boli. Cercetările au arătat că această plantă conţine substanţe amare care stimulează sistemul imunitar. În plus conţine uleiuri esenţiale care acţionează ca agenţi antimicrobieni.
Decongestionant
Are ca efect calmarea tusei, reduce formarea de secreţii şi ajută la tratarea infecţiilor de la nivelul tractului respirator superior.

Previne indigestia
Ceaiul de coada soricelului îmbunătăţeşte digestia şi ajută la absorbţia nutrienţilor din alimente. Previne flatulenţa şi îmbunătăţeşte apetitul.

Regleaza tensiunea arteriala

Tensiunea arterială ridicată poate fi de asemenea reglată cu ajutorul acestui ceai. Ceaiul de coada soricelului are rezultate pozitiv şi pentru bolile cardiovasculare.

Sursa: frunza-verde.ro