REȚETE

Reteta miraculoasa a Mariei Treben pentru vindecarea psoriazisului

Reteta miraculoasa a Mariei Treben pentru vindecarea psoriazisului

Deși este considerata din punct de vedere medical o boală cronică incurabilă, psoriazisul poate fi tratat pe cale naturală cu ajutorul unei rețete dezvăluite de către renumita botanistă și autoare austriacă, Maria Treben, în cartea sa, “Sănătate din farmacia Domnului”.
Cunoscută drept o specialistă în domeniul tratamentelor pe bază de plante, autoarea publică o rețetă de ceai, alcătuita din 10 plante medicinale, cu rezultate foarte bune, mai ales daca se urmeaza in paralel si cateva reguli alimentare, precum si un tratament extern.

Ce este Psoriazisul?
Există cinci tipuri diferite de psoriazis, dintre care, de departe, cel mai frecvent întâlnit este psoriazisul în plăci, de care suferă aproximativ 80% dintre bolnavi. Această formă particulară (cunoscută și sub denumirea de „psoriazis vulgaris”) se manifesta de obicei sub forma unor pete roșiatice proeminente ale pielii, care sunt adesea acoperite de solzi alb-argintii.

Aceste leziuni, se găsesc cel mai frecvent pe coate, genunchi, scalp, sau uneori, în zona inferioară a spatelui bolnavului, însă, nu sunt limitate la aceste zone particulare, ci pot apărea oriunde pe cap, trunchi sau membre.

Celelalte tipuri mai puțin frecvente de psoriazis sunt: – Psoriazisul gutat – care se caracterizează prin mici pete roșii pe piele; – Psoriazisul eritrodermic – caracterizat printr-o roșeață larg răspândită; – Psoriazisul inversat – cel în care bolnavul poate găsi mici leziuni roșii netede care se formează în faldurile pielii de pe întreg corpul; – Psoriazisul pustular – caracterizat prin pete de piele roșie în centrul cărora pot să fie pustule albe.

Indiferent de tipul particular de psoriazis de care suferă un individ, boala provoacă de obicei, mâncărimi foarte puternice și un disconfort ce poate provoca durere ușoară până la severă, ceea ce îl poate împiedica pe bolnav să ducă o viață normală.

Ce cauzează Psoriazisul?
Potrivit autoarei Maria Treben, boala ia naștere din cauza unei dereglări a funcționării ficatului. Prin urmare, este utila in tratament, o dietă strictă pentru ficat, pe lângă utilizarea plantelor.

Regim alimentar recomandat
Alimente interzise: – mezelurile, carnea de porc, afumăturile, cârnații și preparatele ce le conțin – acriturile, oțetul, vinul, mustul, merele crude, citricele, coacăzele, fructele de pădure și sucurile lor – ciocolata, cafeaua naturală, cacaoa și mierea de albine – toate tipurile de pește și carne de conservă, peștele afumat – legumele cu păstăi ca mazărea, fasolea și lintea – orice fel de alcool – toate condimentele – fumatul

Alimente indicate: – laptele și produsele lactate, salatele acrite cu iaurt – carnea slabă de pasăre, vițel, carnea fiartă de vacă, pește proaspăt sau congelat – legume ușoare, fierte sau coapte, fără sare – compot de mere ca înlocuitor al fructelor crude (zilnic) – ouă moi sau ochiuri românești – ulei crud, preferabil de masline