remedii

5 sfaturi pentru o recoltă bogată de roșii – Ține bolile și dăunătorii la distanță cu aceste trucuri

Multi oameni viseaza la o gradina frumoasa si sanatoasa. Pentru ca acest vis sa devina realitate, trebuie sa plantati cu grija. Iata cateva sfaturi naturale care va vor ajuta sa aveti gradina perfecta.

1.Acid boric: Foarte bun pentru rosii, castraveti, dovleci si vinete. Promoveaza inflorirea si ajuta plantele la problemele cauzate de dereglarile de temperatura. Se amesteca 2 g de acid boric in jumatate de l de apa fiarta. Se amesteca cu 10 l de apa calduta si se uda plantele cu aceasta solutie.

2.Vitamina B si glucoza: Din aceste 2 ingrediente se poate prepara solutia perfecta pentru hranirea plantelor, atat a celor in solar, cat si a celor de afara. La 5 l de apa de adauga 5 ml de glucoza si 1 ml de vitamina B1. Se uda plantele o data la cateva zile cu aceasta solutie.

3.Sapun: Cel mai bine este ca primavara sa spalam plantele si pomii cu acest amestec pentru a tine infectiile si ciupercile la distanta. Se amesteca 50 ml de sapun la 5 l de apa. Se stropesc frunzele, mai ales acolo unde sunt daunatori.

4.Iod: Inainte de inflorire se uda plantele cu acest amestec. Se dizolva 5-10 picaturi de iod in 10 l de apa, stimuleaza cresterea frctelor si protejeaza plantele de daunatori.

5.Bicarbonat de sodiu: Recomandat impotriva mucegaiului si a prevenirii ciupercilor. Se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu , o lingura de detergent de vase si 4 l de apa. Se amesteca bine si se stropesc plantele.