remedii

Cum să folosești oțet de cidru de mere pentru a ameliora guta – rețete pas cu pas

Guta se caracterizează prin acumularea unei cantități excesive de acid uric în articulațiile corpului, inclusiv degetele de la picioare și genunchi. Articulațiile afectate de gută pot deveni umflate și roșii, iar pacienții pot simți durere la mișcare.
În afară de durerea articulațiilor, guta poate duce la apariția altor complicații de sănătate pe termen lung, dacă nu este tratată. Este o afecțiune genetică ce se agravează datorită obezității, dietei (în special datorită alimentelor grase) și a alcoolului. În general, bărbații cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani sunt mai predispuși la formarea gutei.

Care sunt semnele și simptomele gutei: Simptomele de gută apar fără avertisment. Te atacă mai ales în timpul nopții. Unele dintre semnele și simptomele de gută pe care trebuie să le aveți în vedere sunt: – Disconfort articular – Primul semn al acestei boli. Poate dura de la câteva zile la câteva luni. – Durere articulară intensă – Guta afectează cel mai mult de degetul mare, dar poate afecta și articulațiile genunchiului, picioarelor și încheieturilor. – Inflamație și roșeață – Apoi vin umflături și roșeață care se răspândesc în zona afectată.

De ce să folosiți oțet de mere pentru gută: Oțetul de mere sau nu este o noutate în lumea medicinei și a asistenței medicale. Se știe că tratează o serie de boli, majore și minore, inclusiv hipertensiunea arterială, diabetul, pierderea în greutate și artrita.
Oțetul de mere este benefic pentru tratarea gutei. Iată de ce: •Conține acid malic, care dizolvă efectiv acidul uric în sânge. •De asemenea, conține potasiu care joacă un rol în eliminarea deșeurilor din corpul uman. •Aminoacizii din oțetul de mere pot ajuta la scăderea toxicității.

Modalități de a trata guta cu oțet de mere: De fapt, puteți utiliza oțetul de mere în mai multe moduri pentru a trata guta și de a vă ameliora simptomele. Cele mai importante metode de utilizare a oțetului de cidru de mere pentru gută sunt enumerate mai jos:
Consum intern: Puteți lua oțet de mere intern pentru a obține ușurarea gutei.  Vei avea nevoie de: •1 lingură oțet de mere crud, nefiltrat •250 ml apă caldă. Ce trebuie să faci: 1.Adăugați o lingură oțet de mere crud, nefiltrat, într-un pahar de apă caldă și amestecați bine. 2.Bea amestecul de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Notă: Pentru câteva persoane, gustul oțetului de mere este destul de neplăcut. Îl pot amesteca cu sucuri de fructe. Cu toate acestea, folosiți sucuri de fructe preparate de tine în locul băuturilor încărcate cu zahăr. De asemenea, nu adăugați zahăr în amestec.

Baie la picioare – Pentru a obține o ușurare la picioare sau mâini, faceți o baie fierbinte într-un amestec de oțet de mere.  Vei avea nevoie de: •1 cană oțet de mere •1 lighean de apă. Ce trebuie să faci: 1.Luați un lighean cu apă fierbinte și amestecați o cană de oțet de mere în ea. 2.Stați cu mâinile sau picioarele în apă timp de aproximativ 30 de minute. Acest lucru se poate face zilnic.

Modificări ale dietei și stilului de viață: Impreună cu aplicarea locală a oțetului de cidru de mere și administrarea sa internă, trebuie să faceți anumite modificări în stilul dvs. de viață și în dieta pentru a obține o ameliorare durabilă a durerii de gută.

Notă: De asemenea, trebuie să rețineți că oțetul de mere nu este o soluție miraculoasă pentru gută. Aplicarea sa va ușura durerea și umflarea cauzate de gută, dar ameliorarea nu va veni peste noapte! Trebuie să aveți răbdare și să aveți așteptări realiste. Ameliorarea este treptată și depinde și de alți factori de sănătate.

Vei avea nevoie de: •2 linguri de oțet de mere crud •¼ linguriță bicarbonat de sodiu •250 ml apă caldă; Ce trebuie să faci: 1.Adăugați ingredientele într-un pahar și amestecați bine. 2.Bea acest preparat de două ori pe zi pentru a obține o ușurare a gutei.

🧬 Oțet de mere și piper Cayenne pentru gută: Piperul Cayenne, cu proprietățile sale anti-inflamatorii puternice, este un supliment valoros ca remediu pentru gută. Vei avea nevoie de: •1 linguriță pudră de piper Cayenne •2 linguri oțet de mere.

Ce trebuie să faci: Se amestecă cele două ingrediente de mai sus și se aplică pe zona afectată o dată pe zi până când simptomele se ameliorează.

Sursa: naturavindecatoare.ro