remedii

Rozmarinul ţine sub control bolile inimii

Bolile de inimă sunt diverse şi pot cauza adevărate probleme, mai ales când simptomele lor sunt evidente.

Multe din afecţiunile inimii pot fi tratate şi ţinute sub control cu ajutorul plantelor. Prin acestea, şi rozmarinul.

Ce sunt bolile cardiovasculare – Termenul se refera la o serie de boli ale inimii. Cel mai frecvent tip este boala coronariana, care poate sa provoace infarctul de miocard. Alte tipuri de boli de inima pot implica valvele cardiace sau determina inima sa nu pompeze bine din cauza insuficientei cardiace. Exista persoane care se nasc cu boala de inima.

Care sunt semnele si simptomele: Simptomele variaza in functie de tipul de boala de inima. In cazul multor persoane, disconfortul in piept sau un infarct de miocard reprezinta primul semn. O persoana care sufera un infarct de miocard poate avea o serie de simptome intre care: Durere sau disconfort toracic care nu trece dupa cateva minute; durere sau disconfort la nivelul mandibulei, gatului sau spatelui; slabiciune, senzatia de cap usor, greata sau transpiratii reci; durere sau disconfort la nivelul bratelor sau umarului; dificultate in respiratie

Cimbru, rozmarin, oregano, pătrunjel, salvie, busuioc, semințe de chimen, mentă. Principalele proprietati terapeutice ale rozmarinului sunt analgezice. Mai mult, planta poate sa determine o deschidere a inimii si sa aduca intelepciunea interioara. Techir Crema antireumatica rozmarin, 125 g la pret mic, online de la Catena! Tocmai de aceea, îți sugerăm aromaterapia cu ulei de rozmarin.

Uleiuri esențiale cu o multitudine de beneficii pentru sănătatea ta. Produse pentru reducerea colesterolului si prevenirea aparitiilor bolilor de inima. Suplimente alimentare si remedii pentru inima. Pentru a profita de beneficiile lor, poţi prepara un ceai.

Rețete › Infuzii dozadesanatate. Datorită acestor beneficii, rozmarinul este folosit frecvent pe post de tonic.

Infuzie de rozmarin – Peste 2 linguri de frunze de rozmarin uscate şi mărunţite se toarnă 250 ml. apă fierbinte. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Se consumă câte 3 căni pe zi, călduţe, în cure de 21 de zile.

Vin de rozmarin – Într-un litru de vin alb, natural, se adaugă 50 g frunze uscate şi mărunţite de rozmarin. Se lasă la macerat timp de 2-3 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. Se filtrează fără stoarcerea reziduului şi se lasă la decantat 6 zile. Se completează cu vin proaspăt, până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de 200 sau 250 ml. Se iau 3 linguri, de 2 ori pe zi, după masă, în cure de 2-3 săptămâni.