remedii

Cum se face o tinctură vindecătoare de nuci. Află cum se aplică și pentru ce este folositoare.

Există destul de multe rețete pentru a face tinctură de nuc acasă. Am menționat deja că o tinctură pe bază de nuci se poate face cu alcool și se adaugă miere, lămâie, aloe și alte ingrediente pe bază de plante.

Nucul este un depozit de nutrienți și vitamine. Pericarpul, fructele lactate și frunzele de nuci conțin doar o cantitate uriașă de substanțe utile corpului uman. Acestea sunt alcalaloizi, caroten, vitamina E, acid ascorbic.

Nucile decojite conțin proteine, aminoacizi liberi, uleiuri grase, vitaminele K și P. Nucile tinere sunt considerate cele mai utile. Nucile din lapte conțin mult mai multe vitamine și alți nutrienți decât fructele coapte. În plus, nucile verzi sunt bogate în cobalt, fier, taninuri, iod și uleiuri grase.

Dar în coaja nucilor coapte, acizii fenolcarboxilici, peliculele, steroizii și cumarinele sunt conținute în concentrația maximă. Nucile își datorează mirosul plăcut unui compus mineral destul de rar – juglone. Această substanță este un excelent imunostimulant, antioxidant și antiseptic.

Printre altele, nucile conțin alte substanțe care au efect de vindecare. Prin urmare, o varietate de produse medicinale sunt preparate din fructe și alte părți ale nucului, inclusiv tinctură de nuci. Mai mult, tinctura poate fi realizată din membrane, fructe, coajă și frunze de nucă.

Aplicarea tincturii de nuc
Datorită faptului că fructele alune conțin o cantitate mare de vitamine, minerale și alte substanțe, tinctura de nucă este adesea utilizată ca agent antimicrobian, anti-aterosclerotic, antiinflamator, analgezic, astringent și vindecător al rănilor. Nucul infuzat cu alcool are proprietăți hipoglicemiante, adică ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. În plus, nucile verzi infuzate cu alcool au proprietăți antioxidante, adică împiedică formarea de radicali liberi, ceea ce înseamnă că previn deteriorarea celulelor și îmbătrânirea. Proprietatea antihipoxică a tincturii de nuci vă permite să eliminați deficitul de oxigen din țesuturi. Iar proprietatea hematopoietică stimulează sinteza globulelor roșii din sânge.

Nucul infuzat este prescris pentru tratamentul bolilor inflamatorii ale mucoaselor, ochilor, gurii și capului. Este utilizat cu succes pentru tratarea bolilor sistemului reproductiv la bărbați și femei. În plus, infertilitatea și chiar oncologia sunt tratate cu tinctură. Dar cel mai adesea, tinctura de nuci este folosită pentru tratarea bolilor endocrine. Faptul este că nucile restabilesc nivelurile hormonale normale în corpul uman și stimulează, de asemenea, producția de insulină.

Tinctura din coji de nuci
Am menționat deja că tinctura medicinală poate fi făcută nu numai din sâmburi sau din fructe verzi. Cojile de nucă nu au o valoare mai mică.

Rețineți că maturarea completă a nucilor are loc în septembrie, când nucile alunecă din pericarpul verde care izbucnește. Prin divizarea piuliței, puteți elimina partițiile dure din ea. De asemenea, conțin substanțe biologic active. De asemenea, puteți prepara un remediu universal pentru multe boli din cojile de nuci.

Tinctura din coji de nuci este utilizată pentru a restabili sănătatea bărbaților – tratamentul prostatitei și adenomului de prostată. Tratamentul cu tinctură de coji de nuci trebuie efectuat de persoane a căror profesie este asociată cu radiațiile. Este vorba de angajați ai CNE, radiologi, oncologi.

De asemenea, este recomandat să bea această tinctura persoanele în vârstă care suferă de ateroscleroză, diabet zaharat, tot felul de tulburări ale memoriei, boli ale stomacului, glandei tiroide, hipertensiune arterială. În plus, tinctura medicinală ar trebui luată de toți cei cu vârsta de peste patruzeci de ani, deoarece tinctura normalizează fondul hormonal, astfel încât îmbătrânirea fiziologică a sistemului reproductiv nu va fi atât de vizibilă.

SURSA: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro