remedii

10 motive pentru a bea apă caldă cu turmeric în fiecare dimineață

Astfel, apa de curcuma este una dintre cele mai sanatoase bauturi. Pentru a prepara o astfel de apă, este suficient să adăugați pudră de curcuma în apa preîncălzită și să amestecați bine.

Consumul acestei ape este foarte benefic pentru sănătatea ta:

1.Ameliorează simptomele artritei.

Curcumina este mai puternică decât diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian, în tratamentul durerilor și umflăturilor articulare.

2.Suspendă diabetul de tip 2.

Un studiu de la Universitatea Auburn a constatat că suplimentele de curcuma pot fi de mare ajutor în inversarea diabetului.

3.Combate inflamațiile.

Numeroase boli sunt rezultatul inflamației cronice. Cu toate acestea, acest condiment are proprietăți antiinflamatoare puternice și combate inflamația chiar mai bine decât unele medicamente antiinflamatoare.

4.Îmbunătățește digestia.

Consumul regulat de curcumă îmbunătățește digestia, deoarece stimulează secreția de bilă.

5.Protejează ficatul.

Acest condiment este benefic și pentru un ficat sănătos. Protejeaza ficatul de  toxine  și repară celulele hepatice deteriorate.

6.Pastreaza  creierul sănătos.

Cercetările au arătat că există o legătură puternică între tulburările cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer și scăderea ratelor de creștere a unui anumit tip de hormon cunoscut sub numele de factor neurotrofic al creierului. Cu toate acestea, experții au descoperit, de asemenea, că curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon, motiv pentru care poate afecta anumite boli ale creierului sau scăderea funcției creierului din cauza îmbătrânirii.

7.Alcalinizează corpul.

Acest condiment este destul de alcalin, deci are un efect pozitiv asupra corpului. Și anume, mediul alcalin al corpului nu este potrivit pentru dezvoltarea cancerului, deoarece prosperă doar într-un mediu acid.

8.Întărește sistemul cardiovascular.

Curcumina, ingredientul activ din curcuma, previne formarea cheagurilor de sânge.

9. Prelungeste durata de viata si previne imbatranirea.

Curcumina suprimă cu succes activitatea radicalilor liberi și previne inflamația, care sunt doi dintre cei mai importanți factori ai îmbătrânirii.

10.Are proprietăți anti-cancer.

Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic, deci previne deteriorarea celulelor de la moleculele instabile.

Curcuma este unul dintre cele mai versatile ingrediente naturale care pot fi utilizate pentru a trata o varietate de afecțiuni și pentru a promova sănătatea. Prin urmare, încercați să-l consumați în mod regulat și corpul dvs. va fi mai mult decât recunoscător!