remedii

Sucul din rădăcină de pătrunjel şi de telină detoxifică şi luptă cu kilogramele în plus

Prin detoxifierea ficatului, se înţelege curăţarea ficatului de grăsimi, depozite vechi de colesterol, reziduuri de medicamente şi toxine.

De altfel, detoxifierea ficatului este considerată cea mai importantă curăţare a organismului datorită impactului pozitiv pe care îl are asupra stării generale de sănătate. Următoarea reţetă pentru detoxifierea ficatului şi slăbire rapidă vă va ajuta să vă simţiţi mult mai bine, să vă purificaţi organismul şi să mai pierdeţi din kilogramele în plus într-un timp record. Suc din rădăcină de pătrunjel şi de ţelină

Ingrediente: jumătate de cană de suc din rădăcină de pătrunjel, jumătate de cană de suc din rădăcină de ţelină, sucul proaspăt stors de la 3 lămâi si 1,2 litri apă plată

Mod de preparare şi administrare

Se amestecă toate ingredientele, iar cantitatea de suc se împarte în două doze, care se beau la prânz şi cină, cu 30 de minute înainte de masă. Băutura se prepară zilnic. Se consumă timp de 3 zile, o dată pe lună.

De ce funcţionează Rădăcina de pătrunjel reduce sensibil apetitul alimentar, îmbunătăţind digestia şi tranzitul intestinal. De asemenea, ajută la scăderi destul de mari în greutate, prin eliminarea surplusului de apă din ţesuturi. Ţelina are efecte diuretice, ajutând la eliminarea excesului de apă din ţesuturi şi la controlul apetitului alimentar (substanţele din coajă ţelinei reduc apetitul pe termen lung). De asemenea, reduce reactivitatea la stres, fiind de mare ajutor pentru combaterea aşa-numitelor “accese de foame”, care apar frecvent la persoanele care se luptă cu kilogramele în plus, mai ales în condiţii de tensiune emoţională. Lămâia este un antioxidant puternic, întrucât conţine multă vitamina C, care combate celulita, împiedică retenţia de apă în exces, detoxifică organismul şi contribuie la reducerea senzaţiei de balonare.

Prepararea sucurilor de pătrunjel şi ţelină Este recomandat că la prepararea sucurilor să se folosească rădăcinile necurăţate de coajă, care este partea cea mai bogată în substanţe nutritive. Coaja va fi doar spălată foarte bine şi vor fi îndepărtate, cu ajutorul cuţitului, părţile stricate. Sucurile din rădăcini obţinute prin centrifugare sunt cea mai eficientă formă de administrare a acestor legume, deoarece vitaminele, enzimele, mineralele, flavonoidele şi compuşii aromaţi pe care îi conţin sunt foarte uşor de asimilat.

Sursa: topremediinaturiste.ro