Oricat am incerca sa nu mai mancam prajituri, tentatia exista si rezista, mai ales daca vorbim de prajituri facute acasa. Am descoperit o prajitura de care nu mai auzisem. Se numeste Nasa. Poate stie cineva de ce se numeste asa, cu toate ca dupa ce o devorezi poate sa se numeasca oricum…
(Cititorii mi-au atras atentia ca se mai numeste si prajitura Rumba). A facut-o tot doamna Ana David de la Picior de Munte, care m-a uimit inainte cu alt preparat delicios. Eu am facut pozele, prezentarea si m-am icumetat sa mananc vreo 5 bucati.
Asadar, uite cum se prepara prajitura Nasa…
Ingrediente pentru blat: 1 praf de copt, un bol cu miez de nuca (200 g); 2 foi de napolitane (pachet mare); o cana si jumatate de faina (masori cu aceeasi cana); o cana si jumatate de zahar (375 g); 12 albusuri.
Cum se prepară blatul?
Coci miezul de nuca in cuptor, apoi se zdrobesc putin, mixezi albusurile spuma, adaugi zaharul continuand sa mixezi pana se face ca o bezea adevarata care nu curge de pe paletele mixerului, scrie iladies.ro.
Pui nucile sfaramate, faina amestecata cu praful de copt si incorporezi usor, cu o lingura de lemn, amestecand uniform. Torni totul intr-o tava pregatita in prealabil. Tava are 34/23 cm, in interior, dar nu este o problema daca nu ai fix aceste dimensiuni. Nivelezi usor ca sa nu scoti aerul din albusuri si il coci in cuptorul incalzit deja.
Ingrediente pentru crema: 12 galbenusuri; 1 si 1/2 pachet margarina; 5 linguri apa; o cana si jumatate de zahar (375 g); 3 sau 4 pliculete de zahar vanilat.
Cum se prepară crema?
Pui galbenusurile in vasul in care faci crema. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana arata ca o smantana, adaugi apa, mixezi putin si vasul il pui la bain-marie continuand amestecarea(cu telul) pana se obtine consistenta unei creme.
Adaugi zaharul vanilat, amesteci si lasi la racit. Cand crema este aproape rece amesteci margarina(sa fie la temperatura camerei).
Asamblare: Foaie de napolitana, crema, blat, crema, foaie de napolitana. Dupa ce ai asamblat-o, tine-o vreo 2 ore la frigider! Atentie: pe foaia de la baza se pune mai putina crema pentru ca blatul cu nuca este greu.
Gata! Se poate manca. E delicioasa.
Pofta buna!