Vă prezentăm o rețetă de slănină delicioasă de casă. Aceasta se obține foarte aromată și apetisantă. Datorită unei rețete speciale, veți pregăti o saramură perfectă, ce vă asigură un succes total. Slănina se păstrează foarte bine la congelator. Este numai bună pentru a fi servită tăiată felii sau pentru a pregăti din aceasta un pate deosebit de savuros.
Ingrediente:
-1 l de apă
-4 linguri de sare
-slănină
-2 frunze de dafin
-boabe de ienibahar
-boabe de piper negru
-10 căței de usturoi
Mod de preparare:
1. Curățați pielea de pe slănină cu ajutorul unui cuțit, apoi spălați-o sub un jet de apă. Așezați slănina pe un prosop de hârtie și lăsați-o să se usuce.
2. Tăiați slănina bucăți mai mici, cu latura de aproximativ 5 cm.
3. Turnați apa caldă într-o cratiță. Adăugați sarea, frunzele de dafin, boabele de piper și ienibahar. Amestecați.