remedii

Ulei de ricin, ou crud și miere: Rețeta care oprește căderea părului și îmbogățește podoaba capilară

Uleiul de ricin este unul din cele mai populare produse vegetale utilizate în cosmetică, având beneficii pentru îngrijirea părului, tenului și a unghiilor. Află pentru ce tip de păr este recomandat uleiul de ricin și cum îți poți face acasă o mască de păr.

Uleiului de ricin este extras din semințele plantei Ricin (Ricinus communis) și este un ulei dens, vâscos, bogat în acizi graşi. În Egipul Antic, acesta era folosit pe post de combustibil pentru lămpi și în tratarea unor probleme medicale precum iritațiile la ochi. Astăzi, uleiul de ricin are întrebuințări în cosmetică și în tratarea anumitor afecțiuni, precum constipația, bolile reumatoide inflamatorii, artrita. În cosmetică, uleiul de ricin are beneficii pentru sănătatea părului și a scalpului, a tenului și a unghiilor.

Ajută la întărirea părului Uleiul de ricin ajută la creșterea și întărirea părului și tratarea infecțiilor scalpului. Aplicarea regulată a acestuia sporește flexibilitatea firelor de păr și împiedică ruperea acestor, potrivit unor studii.

Tratează mătreața și inflamațiile scalpului De asemenea, uleiul de ricin este indicat persoanelor care au mătreață, o problemă asociată cu dermatită seboreică, o afecțiune inflamatorie a pielii care provoacă pete roșii, solzoase pe scalp. Utilizarea uleiului în tratarea acestei probleme este legată de proprietățile antiinflamatorii ale acestuia.

Cum se aplică uleiul de ricin pe păr. Măști de păr cu ulei de ricin Cea mai bună metodă de aplicare a uleiului de ricin pentru păr este sub forma unei măști, pe care o puteți face acasă.

De ce aveți nevoie pentru a face acasă o mască de păr cu ulei de ricin:

Sticluță de ulei de ricin În comerț, uleiul de ricin se găsește în sticluțe de 50 sau 100 ml. Ulei de ricin; Soaphoria Organic (50 ml); Ulei de ricin Saloos Oils Cold Pressed Oils (50 ml); Ulei de ricin Purity Vision BIO (100 ml); Mănuși din latex; O perie aplicatoare; Pieptene Cască de duș si Prosop

Aplicați uleiul de ricin pe scalp, folosind mănușile din latex și peria aplicatoare, apoi masați scalpul pentru ca uleiul să poată pătrunde. Aplicați uleiul de ricin pe restul părului, folosind un pieptene pentru a vă asigura că acoperiți toate firele de păr.

Folosiți o cască de duș pentru a prinde tot părul. Cu ajutorul prosopului, curățați urmele de ulei care rămân pe piele, în afara zonei acoperite de casca de duș. Rămâneți cu casca pentru 1-2 ore, pentru a lăsa timp uleiului de ricin să-și facă efectul asupra scalpului și firelor de păr. După 2 ore, spălați părul și șampon și balsam.

Puteți folosi măști cu ulei de ricin, în combinație cu alte ingrediente, precum uleiul de cocos, uleiul de argan, sucul de ghimbir, uleiul de migdale, ouă sau miere.

Alte întrebuințări pentru uleiul de ricin: În cosmetică, uleiul de ricin este folosit pentru îngrijirea tenului și a unghiilor. Mai multe studii au arătat beneficiile uleiului pentru a trata infecții ale pielii, arsuri solare, abraziuni, acnee, piele uscată, coșuri și furunculi, negi etc.

Uleiului de ricin este un acid gras monoinsaturat, iar acești acizi acționează ca umectanți, adică rețin umezeala. Această proprietate îl face un produs benefic pentru sănătatea pielii. Uleiul este folosit și pentru tratarea rănilor, împiedicând acumularea celulelor moarte ce îngreunează procesul de vindecare.