remedii

Fiecare deget de la mână este conectat la un organ – Cum ne poate ajuta masajul degetelor

Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea și diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu: fiecare organ corespunde unui anumit punct din palmă.

Stimulată, fiecare zonă duce la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare.

Masajul la mâini ajută în cel puţin 10 alte afecţiuni: dischinezie biliară, sindrom premenstrual, tulburări de menopauză, infertilitate, disfuncţii erectile, migrenă, reumatism, oboseală cronică, insomnie şi depresie.

Degetul mare

Masarea degetului mare este asociată cu plămânii și inima: când inima bate prea repede, frecați degetul mare după care trageți de el pentru a încetini bătăile.

Degetul arătător

Acest deget este conectat la stomac și la colon. Dacă suferiți de constipație sau de dureri abdominale, apăsați acest deget și masați-l timp de 60 de secunde după care trageți.

Degetul mijlociu

Asociat cu inima, sângele, sistemul respirator și intestinul subțire, strângerea și masarea degetului mijlociu se recomandă în caz de amețeli, insomnie.

Degetul inelar

Degetul inelar este legat de starea de spirit astfel că atunci când nu vă simțiți bine, frecați-vă degetul, efectul este uimitor.

Degetul mic

Degetul mic este conectat la cap, gât și rinichi. Masați acest deget atunci când aveți dureri de cap sau de gât pentru o ușurare imediată.