Cea mai usoara reteta de amandine

INGREDIENTE: Pentru blat: 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 6 linguri faina, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar, 6 oua. Pentru crema: 300 g ciocolata amaruie, 300 ml frisca lichida. Pentru sirop: 200 ml apa, 5 linguri zahar, esenta de rom. Pentru glazura: 300 g zahar, 150 ml apa, 2 linguri miere, 2 linguri cacao

INGREDIENTE: Pentru blat: 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 6 linguri faina, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar, 6 oua. Pentru crema: 300 g ciocolata amaruie, 300 ml frisca lichida. Pentru sirop: 200 ml apa, 5 linguri zahar, esenta de rom. Pentru glazura: 300 g zahar, 150 ml apa, 2 linguri miere, 2 linguri cacao

Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. 4. Între timp, se prepară crema. Pune ciocolata într-un vas şi se amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.

5. Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. 6. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. 7. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *