Foi fragede umplute cu crema fina si nuca de cocos

Ingrediente: Foi: 400 g faina, 250 unt sau margarina, 150 g zahar, un varf cutit de sare, 1 plic praf de copt, 3 linguri pudra de cacao, 1 ou, smantana sau iaurt (suficienta pentru a obtine un aluat bun)
Amestecul cu cocos: 6 albusuri, 150 g zahar, 6 linguri apa, 250 g nuca de cocos
Crema: 4 galbenusuri, 200 g zahar, 2 pliculete pudra budinca cu gust de vanilie, 600 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 120 g unt sau margarina
Glazura: 150 g ciocolata, putin ulei, nuca de cocos

Mod de preparare: Amesteca impreuna ingredientele pentru foi pana cand vei obtine un aluat omogen. Imparte aluatul in doua parti. Din fiecare bucata de aluat intinde cate o foaie cu dimensiunea de 40 x 40 cm. Pentru amestecul cu cocos, mixeaza spuma albusurile impreuna cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare. Adauga nuca de cocos si apa usor calduta. Intr-o tava cu dimensiunea de 40 x 40 cm aseaza prima foaie. Distribuie uniform amestecul cu cocos, iar peste el aseaza a doua foaie.

Coace la cuptorul preincalzit la 180 ° C pana cand foile se rumenesc. Intre timp, pregateste crema. Intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul. Adauga zaharul vanilat, praful de budinca si laptele. Fierbe acest amestec intr-o craticioara, amestecand constant pana cand se ingroasa. Lasa crema deoparte cat sa se raceasca, apoi incorporeaza untul. Intinde crema in tava, peste cea de a doua foaie. Peste crema poti intinde glazura pregatita din ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu putin ulei.

Optional preasara cu nuca de cocos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *