Gustoasă și sățioasă, pentru zilele de post – Supă de roșii cu găluște de post

Ingrediente pentru găluște: 4 linguri griș, 4 linguri făină, amidon, sare, piper, boia dulce, 1 ceapă tăiată mărunt
Ingrediente pentru supă: 1 păstârnac, 2 morcovi, 2 cepem, 1 țelină, 1 kg roșii, pătrunjel tăiat mărunt

Mod de preparare: 1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt morcovul, ceapa, păstârnacul și țelina. Condimentăm cu sare, piper, pe urmă le punem într-o tigaie încinsă cu ulei. 2. Într-un bol, așezăm roșiile. Pe deasupra, turnăm apa clocotită și le opărim 2-3 minute. 3. Punem un vas cu 2 litri de apă, la fiert. După 15 minute, adăugăm roșiile decojite tăiate cubulețe.

4. Pentru găluște, turnăm făina într-un bol. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, grișul, amidonul și puțină apă. Amestecăm bine până la omogenizare. 5. Formăm găluștele, pe urmă le adăugăm în supă. După ce au fiert 5-10 minute, ele se ridică la suprafață.

Savurați cu poftă! Poftă mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *