Iata cum poti la sfarsitul unei mese sa iti bucuri familia cu un dulce sanatos facut in casa.

Iata cum poti la sfarsitul unei mese sa iti bucuri familia cu un dulce sanatos facut in casa. Ingrediente: 125 g orez, 250 ml apa, 750 ml lapte, 50 g unt, 2 oua, 50 g miere, 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, pesmet, putina sare, fructe pt decor , dupa gust

Preparare: Pune orezul la fiert in apa cu sare, pana ce orezul absoarbe toata apa. Toarna laptele si continua fierberea la foc mic, amestecand constant. Lasa la racorit. Separat, freaca untul cu zaharul si cel vanilat, apoi adauga pe rand galbenusurile, mierea, coaja de lamaie si orezul cu lapte. La final incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor. Repartizeaza compozitia in forme unse si tapetate cu pesmet. Da-le la cuptor cel mult 20 de minute. Serveste-le cu fructe. Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Bonus: Aceasta prajitura cu crema de frisca este foarte gustoasa si usor de preparat. Ingrediente: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina unt cat o nuca pentru tava Pentru crema: 2 galbenusuri 1 lingura cacao 250 g frisca Pentru decor: 250 g frisca simpla 3 linguri cacao

Mod de preparare: Pentru pandispan se bat ouale intregi cu zaharul, pana se transforma in crema si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca putin si se toarna intr-o tava mai ingusta (circa 30×35 cm), cu pereti mai inalti, unsa cu putin unt si tapetata cu hârtie. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca in tava si se taie in trei pe orizontala.

Pentru crema, se freaca galbenusurile crude cu cacaua si apoi se amesteca usor cu frisca. Fiecare dintre cele trei foi se presara intâi cu cacao, apoi se ung cu crema de frisca si se acopera cu frisca simpla. Deasupra se presara cacao si se portioneaza prajitura cu crema de frisca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *