Pizza de casa cu blat pufos

Ingrediente: -500 g faina -25 g drojdie -3 linguri ulei de masline -1 cana de apa calduta(150 ml) -1 lingurita zahar -1 varf de sare -pasta de rosii -carnaciori -1 ceapa -masline -mozzarella -cascaval -oregano -1 ou

Mod de preparare: Mai intai se adauga intr-o ceasca drojdia cu lingurita de zahar, 1 lingura de faina si apa calduta, cat sa acopere drojdia, se amesteca usor si se lasa sa se dizolve drojdia si sa se umfle compozitia, cat sa iasa din ceasca (circa 20 minute).

Pregatim blatul de pizza: intr-un castron incapator se adauga faina, se face o groapa si se adauga compozitia din ceasca,uleiul de masline, praful de sare, se amesteca adaugandu-se treptat apa calduta si se framanta bine, bine. Aluatul se lasa da dospit intr-un loc caldut sau la soare(circa 45 de minute). Intre timp se taie fasii ceapa, maslinele, carnaciorii, mozzarella. Se intinde blatul de pizza nu foarte subtire si nici foarte gros, se aseaza in tava, se unge cu pasta de rosii, se adauga ingredientele taiate fasii, adaugandu-se oul batut si se presara oregano.

Se lasa la cuptorul bine incins in jur de 15 minute.
SURSA RETETA: bucatarestecudrag.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *