Reteta desert tort Intercontinental

INGREDIENTE: Blat: 7 albuşuri de ou, 7 linguri zahar, 7 linguri de faina, 14 linguri nuca macinata, 1 praf de copt
Crema: 7 galbenusuri, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 2 linguri amidon, 500 ml lapte, esenta de vanilie, 50 g zahar pudra, 250 g unt, 200 g ciocolata amaruie, 100 g nuca de cocos

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Intercontinental:
Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza. Se imparte aluatul in 3 si se coace fiecare strat intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit.

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zahar şi vanilie, pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.

Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte sa fiarba. Atunci cand e aproape de punctul de fierbere, se adauga amestecul de galbenus, treptat, amestecand cat se poate de bine, sa nu faca cocoloase.Se reduce focul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa. Crema se transfera într-un castron si se lasă sa se racească un pic inainte de a pune in frigider sa se racească complet. Dupa care se amesteca in untul moale, pe care l-am mixat cu zahar pudra.

Impartim crema obtinuta in trei. In 2 treimi se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca), iar in cealalta nuca de cocos, macinata fin. Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte cald, apoi se umplu cu crema. Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *