Sărmăluțe de post cu ciuperci – Rețeta cu care nu dai greș niciodată

Ingrediente necesare: 1 varză murată, 1 morcov mare, 500 g ciuperci, 1 ceapa, țelină, 130 g orez, 1 linguriță cimbru, pătrunjel, 300 ml suc de roșii, 3 linguri pastă de tomate, sare, piper, 2 crenguțe de cimbru, 2 foi de dafin, oregano
Mod de preparare: 1. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm morcovul și gătim la foc mic 1 minut. 2. Punem un vas cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm varza și o fierbem câteva minute. Pe urmă, desprindem foile de varză de pe cotor.

3. În tigaia cu ceapă, adăugăm țelina, ciupercile, pătrunjelul, sarea, cimbrul, orezul și pasta de tomate. Gătim la foc mic până la omogenizare. 4. Pe o frunză de varză, se așează o lingură de umplutură. Se formmează sărmăluța și se așează într-o oală. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. 5. Turnăm susul de roșii, apa, condimentăm cu sare, piper, frunze de dafin și punem oala la fiert 30 de minute la foc mediu.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *